fredag 27. august 2010

Hekling og lavkarbo godteri

Det går så smått fremover med hekleteppet mitt. Det er så gøy nå som jeg får det til! Tuppelurejenta spør stadig om hvor lang tid jeg tror det tar før teppet er i dynestørrelse. Tror jeg har gitt meg selv rikelig med timelimit ved å svare et år.
Her i huset er det lavkarbo som gjelder for tiden og derfor bare må jeg bare anbefale disse karbofrie godteriene fra Fribol som man kan kjøpe på apoteket. De er knallgode, spesielt når man ikke har spist en smule godteri på 3 uker......
Så var det plutselig gått en uke siden siste innlegg. Det tar tid å komme seg etter en fest...hehe. Neida det er bare hverdagsrushet som har inhentet meg, så all blogging båse skriving og lesing har blitt nedprioritert. Ser at det er mange som må ta seg en pause her i Blogglandia akkurat nå.
I dag er det regnvær og J er hjemme med vond hals og hoste. Da er det godt å kose seg på sofaen med film, LEGO, eventyrsjokolade og saft.

Her koser Tuppelurejenta seg på kjøkkenet en ettermiddag i sin nye Onepiece. Nå er det endelig (etter hennes mening) blitt kjølig nok til å bruke den uten å se ut som en kokt hummer.

Må bare vise dere et lite snapshot fra forrige helgs tapasfest. SÅ mye god mat, folk blir mer og mer kreative for hvert år..mmmmm

Retrostoffer og retrotapeter fra Kasparas Regnbue har akkurat ankommet Solbaktun. De er superherlige og jeg gleder meg til jeg får tid til å kose meg med de :O)
Men akkurat nå er det kjøkken som skal prioriteres. Det er nå ribbet for ting og alle lister er tatt ned. Skikkelig trivelig..... Helgas mål er få grunnet, sparklet og malt taket, og muligens fått et strøk med tapetlim på veggene.
Vi har strietapeter i nesten alle rom og da bruker vi tapetlim som grunning slik at tapetet ikke suger maling. Smart og effektivt!!

GOD HELG!

lørdag 21. august 2010

Pre-party-feeling!

Boblende forventninger....
.....om moro, glede....
....og gode minner.......delt med gode venner!

fredag 20. august 2010

God helg!

Når Skjerstad viste frem sin lille smilemann her visste jeg at vi skulle ha en liknende i hus. Og her er hun. Er de ikke søte sammen?Her i huset forberedes det til fest i morgen. Hvert år inviterer Tuppeluremannen og jeg til Høstfest. Ideen er å samle bekjente og venner fra ulike hold som ikke nødvendigvis kjenner hverandre fra før.
Alle tar med en tapasrett hver og dette pleier bli kjempesuksess med masse god mat og god stemning.
Så i morgen røser det inn hele 36 gjester!
I går kveld var det sol og varmt, stoler og bord ble rigget til på terassen og vimpler hengt opp.
I dag regner det.....håper det bedrer seg til i morgen.
Heldigvis har vi en del av terassen under tak, men det kan nok bli ganske folksomt inne hvis det regner.
Også må det nevnes at vi har fått by vifte i hus. Det vil si at prosjekt "Nytt kjøkken" er igang. Over helga braker det løs med maling av tak, vegger og vindu. Nytt gulv skal på plass, nye benkeplater, all innredning skal males og få ny knotter.
Men er fortsatt litt usikker på farger. Jeg har insett at å male hele innredningen i mintgrønn kan jeg komme til å angre på. Og å male den gjør vi bare EN gang.
Så nå tenker jeg at det blir en mintgrønn fondvegg og kanskje mintgrønne fliser over vasken. Men jeg vil egentlig ikke ha hvite skap. Hva skal jeg da velge som passer over tid?
Noen som har noen lure ideer?

GOD HELG ALLE SAMMEN!

søndag 15. august 2010

Søndagsstemning...

Så er det igjen søndag. Snart hverdag igjen og da er det godt å kose seg med levende lys og nyte helgens bruktfunn.
Det lilla fatet er superskjønt! Fikk det for 25 kroner hos en gammel brukthandler på Tornes. Den butikken er så stappende full av gamle ting! Kunne sikkert brukt en hel dag der inne!

Andre etasje var stappende full av gamle møbler, alt stablet oppå hverandre så man må ha god tid for å lete og frem de rette tingene.
Det ble et par kakebokser i tillegg til fatet, mer ble det ikke tid til siden Lillemann var luta lei og bare ville UT! I tillegg holdt han på å ta knekken på en gammel kabriolet lekebil der så det var best å komme seg ut før det ble dyrt....
Skal vise kakeboksene en annen dag.Denne lille tassen fant vi i på NSM, han var så liten og søt at han fikk bli med hjem sammen med sølvlysestaken til venstre på brettet.

Ha en fin uke alle sammen!

fredag 13. august 2010

Fra loftet....

Endelig har jeg danglet meg til å hente ned det gamle sybordet fra loftet. Tror det har tilhørt min svigermors mor og bordet er supert! Det har en kurvskuff, en skuff med små rom og en hylle nederst. Bordplaten er ganske slitt så den må lakkes eller muligens tapetseres...?


Inni lå det uferdige broderier, broderingstråd, trådsneller og MASSE nåler. Får ikke snudd bildene her.

Skuffen hadde til og med en liten nålepute. Jeg plukket en hel haug nåler ut av den og hadde på nytt stoff fra Panduro.
Heglingen min har flyttet inn i kurvskuffen

Nå skal jeg fordype meg i boken "Barn igjen" som kom i posten i dag. den virker helt super. På tide å få brukt noe av alt stoffet jeg har hamstret.

God helg!

torsdag 12. august 2010

Fire fine funn

Se på denne herligheten av en duk som jeg fant på gjenbruken. Selv om synes de ofte har litt stive priser der fikk jeg denne til den nette pris av 15 kroner. Rammen ga jeg hele 5 kroner for. Nå ligger rammen klar til å få en kledelig ny farge med hobbymaling. Synes detaljene i hjørnene var veldig søte.

Fant også dette bildet til 10 kroner. Har lenge tenkt at jeg skulle hatt noen plansjer på gjestedoen så jeg ble evldig glad da jeg fant dette. Hvis noen vet hvor man kan finne flere lignende bilder tas tips imot med takk :O)
Litt dårlig bilde men dette speilet fant jeg på en bruktbutikk for et par år siden. Det var da lyseblått med gulldetaljer. Nå er det malt med svart begalakk og gjør seg svært så godt på gjestedoen.
Denne søte boksen (full av spindelvev) til 30 kroner fikk også være med hjem på Solbaktun. Synes jeg har gjort noen små kupp.
Og til slutt fargeglade klesklyper fra ICA Maxi. Gjør klesvasken litt gladere.

Ha en fin kveld!

onsdag 11. august 2010

Bollekjærlighet!

Før vi dro på ferie var jeg en snartur innom en av favorittbutikkene mine og hva kunne ikke mitt øye skue der! Nyankomne Rice varer, og best av alt disse bollene som jeg har gått og ønsket meg. Fantastisk fine og praktiske, kan brukes til både servering, matlaging og oppbevaring.
I'm in love! Tror nesten jeg må ønske meg et sett til i andre farger :O)
Tuppelurejenta la sin elsk på Rice skjeene og det kunne jo ikke mamsen motstå så de fikk også være med hjem. I tillegg ble det en rull Blafrepapir og liten pakke til Tuppeluremannen, nemlig en kopp fra Faldby med Super Far på.Her er vimpelrekka fra Budeiesøm kommet på plass på Lillemann sitt rom. Bildehyllen skal etterhvert byttes ut med en tallerkenhylle som står i garasjen og venter på å bli malt. Ting tar tid her i huset....
Det søte bildet på hyllen er laget av Inga Oline Vårdal. Hun lager de søteste bilder i retrostil.

tirsdag 10. august 2010

Home again...

Da er vi hjemme igjen etter en siste ferieuke på nydelige Oppdal. Det er masse herlige blogger å oppdatere seg på og en hel haug med klær å vaske men endelig blir det et innlegg.

Vi hadde et fantastisk døgn i telt på Orkelsjøen. Det var et fantastisk lys der opp om kvelden. Bare fjell og vidder i alle slags grønntoner. Sammen med gode venner koste vi oss med varm kaffe og iskald rødvin etter barna hadde tatt kvelden.....

Mye gøy å finne for en liten 5-åring.Med meg på ferien hadde jeg dette prosjektet; et hexagonteppe. Det ble ikke heklet så mye som planklagt, dette grunnet den fantastiske boka "Øya" av Victoria Hislop. Den anbefales på det sterkeste, jeg var bergtatt fra første side.
Forhåpentligvis går det bedre med dette teppet enn det forrige jeg prøvde å hekle for et par år siden. Det ble aldri til mer enn en pute.
For et par uker siden malte jeg denne hylla til dukkestua. Brukte restene av gulvmalingen, og et gavepapir som bakgrunn.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...