mandag 24. september 2012

Spisestue fornyelse

Et lite bilderas fra sommerens oppusingsprosjekt. Ja, det har tatt litt tid å få blogget dette....
Spisestua har fått seg en fornyelse med nymalt tak, vegger og det tidligere eikepanelet på veggen har blitt hvitt. Taket og veggene her var VELDIG nedsotet og forskjellen på lyset i rommet ble markant. Veldig deilig og lyst her nå.
 
Bokhyllene i eik har vi beholdt slik de er, litt på grunn av at det virker som et uoverkommelig arbeid å male hele greia (det er en vegg til som ikke vises på bildene) og litt fordi de er fine og orginale. De skal få seg en puss og et strøk olje (en gang jeg får ånden over meg...) og bakveggene skal få seg en fornyelse, koreapanel er ingen favoritt... Kanskje en fin lys tapet....
 
Gulvet er pusset og lakket opp med en matt lakk som ikke blir gul men beholder den fine fargen på nypusset eik. Og fortsatt er lett å vaske over!
 
Og spisebordet har fått seg noen omganger med skipsmaling. Fint hvitt og blankt, men et Norden spisebord fra Ikea står fortsatt øverst på ønskelista. Kan bare ikke bli helt enig med Tuppeluremannen som mener det er et bord som vil bli stygt med en gang siden det ikke er heltre. Noen som har erfaringer med Norden spisebord? Jeg mener det bare kan få seg et strøk sterk maling på bordflaten når den tid kommer....
 
Og så er vi nå på stoljakt. De høye brune stolene fra Bohus skal bort etterhvert som det dukker opp passende erstatninger, mens de gamle med trekte seter får bli.
 
Ha en fin dag!

4 kommentarer:

 1. Så fint og lyst det har blitt hos deg!
  Vet ikke hvordan Norden bordet er, men tror jeg er enig med mannen din. Det bordet dere har er jo veldig fint, og med skipsmaling tåler det vel litt. Men vet hvordan det er, når man har sett seg noe i hodet er det vanskelig å glemme det ;-)
  Ha en fin uke.
  Klem :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Takk for hyggelig tilbakemelding:O)
   Ja bordet er fint det, ingenting å si på det. Men det er det praktiske aspektet som gjør at jeg ønsker meg et enklere bord som bare kan dras rett ut. Det bordet vi har nå har to TUNGE sideplater som må bæres inn og ut for hver gang og tar altfor mye plass. Og det blir jo min jobb da....:O)

   Fin uke til deg og!

   Slett
 2. Gratulerer med dagen til deg også!
  Håper du blir gjort ordentlig stas på! :)

  SvarSlett
 3. Så lyst og trivelig :)
  Stilig med hvitt spisebord og nydelig trekk på stolene !
  Ser du har bursdag i dag også, GRATULERER :)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...