torsdag 17. juni 2010

Kjøkkendrømmer

Vi har nå bodd her i 3 år og øverst på opppussingsønskelistalista har det hele tiden stått nytt kjøkken. Per i dag er kjøkkenet innredet med skap i massiv eik, grønn stoffstrie på veggene og brunt korkgulv. Benkene er korketterligning, og på kjøkkenøya er det brune fliser. Taket er også i eik og tilsammen er det MØRKT! Heldigvis har jeg et stort fint kjøkkenvindu med hvite karmer til å lyse opp rommet....
Har egentlig ikke lyst til å blogge slike triste bilder men må bare illustrere det desperate behovet for oppussing.
Vet ikke helt hva vi skal gjøre med flisene på veggen, har mest lyst til å ha de helt vekk men det spørs om de blir malt. De er brunspraglete og skal i allefall ikke beholdes slik de er.

Innredning er i god stand så den er vi enige om å beholde og male, skifte knotter og hengsler osv. Gulvet må nok byttes. Har vært inne på tanken på å male det, har hørt at man kan male korkgulv men Tuppeluremannen er sterkt uenig.

Benkeplatene skal skiftes og likeså skal det bli skifer på kjøkkenøya visstnok sponset av min veldig snille svigerfar.... Vil beholde muligheten til å kunne sette varme ting på øya, veldig praktisk.

Taket har vært et diskusjonstema. Jeg vil selvfølgelig ikke ha eik i taket! Jeg vil ha lys så jeg slipper å gå inn i vinterdepresjon av å stå på kjøkkenet om sommeren.
Nå hadde vi en liten vannlekkasje i vinter så taket er delvis på vei ned. For vi begynner å innse at å male dette vil være MYE arbeid og vurderer nytt tak. Men aller først må det opp ny ventilatorhette og vi snuser på denne.


MEN den alltid like store diskusjonen er farger. Min mann er helt allergisk mot hvitt. Kan du tenke deg....? Likevel har han få forslag til farger han liker så da må jeg komme opp med alternativene. I et Bolig pluss så jeg dette fantastisk deilig kjøkken med en mintblå farve. Reaksjonene fra min kjære var vel så som så. Til for et par dager siden da han kom opp fra kjelleren med denne trebiten med en av orginalfargene fra huset. Svigerfar kunne fortelle at dette var nok fargen fra det gamle kjøkkenet og gjett om jeg jublet!! Tuppeluremannen liker nemlig godt å ta vare på det gamle som har vært i huset. Så nå får jeg kanskje viljen min...! Og er det kanskje ikke naturlig å velge hvite vegger når det er farge på skapene....?

2 kommentarer:

  1. Hei Tuppelure ;). Det er bare følgeren din som sniker seg inn på morgenkvisten for å takke for hyggelig kommentar - og litt morsom også. Jeg også bruker å involvere mannen med slike kommentarer. Mannen og jeg har satt bort unger - allerede i går - og i dag skal vi sette bort den siste ungen - han på fire bein - og så skal vi dra til Sverige i bryllup. Hyggelig å være sammen med mannen sin slik en gang i ny og ne. God helg!

    SvarSlett
  2. He he.. er din som min kan du sikkert bare begynne å male, så ser han det blir så fint så. Jeg har pusset opp litt av hvert rundt omkring i huset som han egentlig ikke har vært enig i. Når han da til slutt kommer hjem og ser det ferdige resultatet smiler han pent og synest det har blitt kjempefint. :)
    Likte den gamle fargen jeg, og det hadde sikkert blitt et supert kjøkken med den. :)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...